Iniciem el repàs a les plantilles del 2017 amb l’equip francès AG2R – La Mondiale.

[button link=”http://radiomolinsderei.cat/#/programs/letapareina/radiomolinsderei_podcast_13295?s=381″ type=”big” color=”red” newwindow=”yes”] Escolta el podcast de l’AG2R clicant aquest botó![/button]

Situem-nos ràpidament, l’AG2R és una de les estructures més veteranes del pilot internacional, de fet va néixer l’any 1992 amb el nom de Chazal i l’actual patrocinador va entrar a l’equip l’any 1997… Fa vint anys que aquesta gent aposta pel ciclisme!

I a qui són aquests d’AG2R La Mondiale? Doncs són un conjunt d’empreses que es dediquen a les assegurances i als fons d’inversió.

Bé, un cop situats, dirigim la vista als canvis que l’equip ha dut a terme per aquesta temporada. I comencem pel més fàcil! El mallot! Els dissenyadors de l’equip sembla que s’han pres un any sabàtic i el mallot és exactament el mateix que el del 2016!

Busca les 7 diferències amb el mallot de l'any passat... Imatge extreta de la web de ciclo 21.

Busca les 7 diferències amb el mallot de l’any passat… Imatge extreta de la web de ciclo 21.

Pel que fa a la bicicleta, l’equip ha canviat la Focus per la nova Factor O2, però també amb un disseny pràcticament calcat al de l’any passat.

Però deixem-nos d’aspectes secundaris i centrem-nos als protagonistes! Anem a la Valoració Exprés!

Els 5 Punts positius de l’AG2R 2017:

L’equip conserva els seus millors corredors

L’estructura ha fet un esforç per mantenir una base sòlida, unida i molt competitiva: Bardet, Bakelants, Vuillermoz, Pozzovivo, Latour

Balanç positiu entre altes i baixes.

El canvi de cromos de ciclistes de característiques similars entre els que marxen i els que entren sembla molt positiu per l’equip.

A les curses per etapes arriba Mathias Frank i marxa Jean Cristophe Peraud.

A les clàssiques de llambordes arriben Stijn Vandenbergh i Oliver Naesen i marxen Turgot i Van Summeren.

Sondre Holst Henger arriba a un equip molt necessitat d’esprinters. El noruec aportarà victòries, bon rollo i molta presència.

 

Sondre Holst Enger amb el mallot del seu anterior equip, l'IAM. Foto:grafia de Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sondre Holst Enger amb el mallot del seu anterior equip, l’IAM. Fotografia de Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

 

Geniez canvia de crack francès.

Alexandre Geniez és un gran escalador que deixarà d’ajudar Pinot per entregar-se a Bardet. A més pot contribuir amb victòries importants.

L’equip es rejoveneix amb ciclistes que van fer molt bons resultats l’any passat amb equips Continentals com Julien Duval (Armée de Terre) o Rudy Barbier (Roubaix Lille Metrópole).

Si hem de buscar un aspecte negatiu, aquest seria que l’equip no té cap gran estrella. Cap ciclista entre els 5 millors del món en la seva especialitat… O creieu que sí?

En resum, un projecte molt engrescador de cara a formar un equip molt potent a pràcticament tots els terrenys durant la temporada: llambordes, ardaneses, curses de mitja muntanya, voltes d’una setmana i grans voltes. A veure si a final de temporada podem dir el mateix!

Per acabar, aquí teniu tots els components de l’AG2R 2017, si cliqueu sobre els noms dels ciclistes, podreu veure tots els seus resultats!

 

No us perdeu ara l’anàlisi del següent equip, l’Astana de Fabio Aru!

 

 

 

 

2 respostes

Els comentaris estàn tancats.