Avui us parlem d’una jove esprinter pràcticament desconeguda fins fa unes setmanes, però que el passat 15 d’octubre de 2016 va centrar les mirades del pilot internacional.

Avui tenim el gust de presentar-vos AMALIE DIDERIKSEN!

 

dideriksen-getty-images-2013

Amalie Dideriksen guanyant una etapa al Belgium Tour. Fotografia de Getty Images.

[button link=”http://www.radiomolinsderei.cat/#/programs/letapareina/radiomolinsderei_podcast_12565?s=1827″ type=”big” color=”red” newwindow=”yes”] Clica aquest botó i surtirà l’arc iris!! Bé, potser no surt, però descobriràs l’Amalie Dideriksen![/button]

 

Ningú la contemplava entre les favorites, ningú esperava que Amalie Dideriksen, de tot just 20 anys, s’imposés a l’esprint del campionat del món celebrat a Doha, però ho va fer amb claredat, guanyant a les favorites i mostrant més frescura als metres finals que la holandesa Kirsten Wild, que portava la iniciativa a l’esprint.

La potència és una de les grans virtuts de Dideriksen, ho demostra l’extens palmarès aconseguit en pista! Amb només 17 anys ja va ser campiona de Dinamarca en Puntuació, Scratch i Òmnium (2012).

Tot i que el 2013 va deixar aparcada la pista, el 2014 va tornar amb molta força proclamant-se campiona del món junior en Scratch i l’any passat va ser doblement campiona d’Europa sub-23 a les proves de Persecució i Òmnium.

 

dideriksen-eric-ferferberg-scanpix

Amalie Dideriksen és pura potència! Aquí la teniu competint en pista. Fotografia d’Eric Ferferberg. Scanpix.

 

Com dèiem, el 2013 va aparcar la pista per provar-se a la carretera, i de quina manera! Al Mundial de Florència va enfundar-se el mallot arc iris com a millor del món junior, títol que va repetir l’any següent a Ponferrada, poc després de guanyar el campionat nacional en ruta del seu país!!

Tants èxits no van passar desapercebuts pels grans equips, que van començar a rifar-se-la! Finalment va ser el Boels Dolmans qui millor va saber apreciar el potencial de Dideriksen i va signar-li un contracte de quatre anys que acabarà el 2018, ara caldrà veure si amb el campionat del món els galons i el protagonisme de la danesa s’amplien i la propera temporada la veiem aixecar més sovint els braços… De qualitat en va sobrada!

El que podem assegurar és que entre Dideriksen al ciclisme femení i Magnus Cort al masculí, el futur del ciclisme danès tindrà moltíssima presència a les arribades a l’esprint!

Voleu reviure la victòria de Dideriksen a Doha? Doncs cliqueu el video que teniu a continuació!!

 

https://www.youtube.com/watch?v=yMClXo1jWD0

1 resposta

Els comentaris estàn tancats.