Avui parlem d’un dels nous equips del World Tour. Un projecte que ha revolucionat el mercat i ha suposat una mà de canvis per molts equips de la primera plana del ciclisme mundial. Avui us presentem el Bahrein Merida. 

 

 [button link=”http://radiomolinsderei.cat/#/programs/letapareina/radiomolinsderei_podcast_13295?s=1290″ type=”big” color=”red” newwindow=”yes”] Escolteu el podcast del Bahrein Merida clicant aquest botó![/button]

 

Tot comença amb el caprici del Princep Nasser Bin Hamad Al Khalifa, hereu del regne de Bahrein i gran aficionat a aquest esport, de crear un equip ciclista que portés el nom del seu país. De fet fa uns mesos ja us en vam parlar de la creació del projecte, podeu veure aquell post clicant aquí.

Dit això, alguns us preguntareu quins canvis ha suposat l’arribada dels petrodòlars de Bahrein al ciclisme. Que li diguin a l’equip Lampre, un històric del ciclisme que ha vist com la marca que li donava les bicicletes, Merida, l’ha deixat més sol que la una i finalment ha hagut de tancar la paradeta.

I que li diguin també a equips com l’Astana, el Movistar, el Dimension Data, el Wanty o el Bardiani, que han perdut alguns dels seus millors ciclistes per acabar vestint el mallot de l’equip del golf pèrsic.

Així doncs posem fil a l’agulla i centrem-nos a les claus d’aquesta nova plantilla:

Vincenzo Nibali. L’estrella que marca els fonaments d’un equip.

L’Squalo va ser el primer fitxatge que va anunciar l’equip i a partir d’aquí s’han anat confirmant la resta de corredors. Nibali és el pal de paller, l’home en qui reposen els fonaments del Bahrein, el fitxatge que ha donat confiança a tots els altres per convèncer que la nova estructura és un projecte seriós.

Encara està per veure quin serà l’objectiu de l’italià per aquest 2017. El Giro passa per casa seva i seria impensable que el tauró de Messina no participi a l’edició 100 de la ronda italiana, però després ve el Tour i a França hi han d’anar tots els galls… Veurem.

Un equip fet per destacar a voltes d’una setmana.

Ion Izaguirre és un dels millors ciclistes per voltes d’una setmana del món. Un home que domina a la contrarellotge i que va bé a la muntanya donarà molts èxits a l’equip.

En segon pla, Kanstantsin Siutsou també pot liderar l’equip a voltes d’una setmana. O fins i tot Janez Brajkovic, si recupera el nivell de fa uns anys.

Aprendre a les pedres.

Ivan Garcia Cortina és un ciclista que il·lusiona, un ciclista diferent que arriba al World Tour i que tindrà la seva primera oportunitat d’aprendre què és competir a Flandes o Roubaix.

Tindrà un bon mestre, Heinrich Haussler és un ciclista amb molta experiència però amb una carrera caracteritzada per un rendiment massa irregular.

Imatge grupal de l'equip Bahrain Merida.

Imatge grupal de l’equip Bahrain Merida.

 

Destacar a les ardaneses.

Gasparotto ha de ser el cap visible dels vermells a les clàssiques de primavera. L’italià va fer-se l’any passat amb la seva segona Amstel.

Un equip ple de ciclistes caçadors de victòries.

A més dels corredors que ja hem anomenat, el Bahrein té mots ciclistes amb capacitat de guanyar i omplir de victòries el palmarès de l’equip.

Sonny Colbrelli, Javier Moreno, Ramunas Navardauskas, Giovanni Visconti... Aquests paios tenen una classe brutal, amb una mica de llibertat guanyaran més d’una cursa.

Falta un esprinter TOP.

El gran nom pels esprints és Bonifazio, que de moment sembla estar molt lluny dels millors esprinters del pilot mundial. Les altres cartes de l’equip per les arribades ràpides poden ser Cortina, que encara sembla massa inexpert, o Haussler, que ja no mou els watts que movia.

Bozic, Bole… Són altres noms de l’equip que poden ser considerats esprinters, però que estan a anys llum de competir amb els millors.

En fi, que per ser de nova creació, dóna la sensació de ser una plantilla molt ben compensada, amb bons especialistes a pràcticament totes les especialitats que un equip de primer nivell requereix. Ho anirem veient durant la temporada! Què n’espereu vosaltres?

Aquí teniu l’equip complet del Bahrein Merida, si cliqueu sobre els noms del corredors podreu accedir a tota la informació de cada un d’ells… Us queixareu…

2 respostes

Els comentaris estàn tancats.