Deixar-ho tot per fer realitat un somni.

Tan fàcil i tan complicat a la vegada.

Avui us volem parlar d’un projecte, el de l’Emma Anderson i la Beatriu Gómez, dues amigues que han decidit aparcar la rutina i anar a fer la volta al món en bicicleta.

Quin bon rollo, oi? Doncs aquesta aventura té nom: Bike2Learn i elles mateixes ens expliquen la idea:

Hola noies! La volta al món… impressiona només pensar-ho! Com neix la idea de Bike2Learn?

Emma: Pues la mañana del 28 Dic 2017 me desperté y me vino una revelación… “qué estoy haciendo??” “a qué estoy esperando??” “Déjalo todo por 1 año y vete a ver mundo!”. No tengo compromisos, mi familia esta bien, tengo unos ahorros… si no lo hago ahora, no lo haré nunca, que luego con hijos (por ejemplo) es más complicado. Y así, sin más, lo decidí.

Y acto seguido escribí a Bea “Me voy a dar la vuelta al mundo en 2019, te vendrías??” “No me digas eso… pues claro“. Y al rato me volvió a escribir “oye… no iba en broma no? Que acabo de caer en el día que es hoy” (Los Santos Inocentes) jejejeje. Creo que no había hablado más en serio en toda mi vida. Y así ha sido. 8 meses después la idea sigue en pie y esta todo casi listo para empezar.

 

Beatriu Gomez i Emma Anderson. @Bike2Learn

 

Aparcar les vostres vides per embarcar-vos en una aventura com aquesta no deu ser fàcil, imagino que cal reflexionar-ho molt.

Emma: No mucho no… No para dos personalidades como las nuestras jejejeje. En eso nos parecemos mucho… idea que se nos pone delante, pues a ello, sin dudarlo! Ya resolveremos los problemes o dificultades según vayan apareciendo. Al final, con miedos y dudas, somos nosotros mismos los que nos ponemos las trabas. Si haces las cosas con decisión, todo fluye!

De què us coneixeu? Fa temps que sou amigues?

Bea: Doncs, la veritat és que no fa gaire que ens coneixem, però ha calgut ben poc per avenir-nos i saber que podíem ser bones companyes de viatge. Totes dues tenim experiència en viatjar, som esportistes, ens encanta anar amb bici i ens apassiona l’aventura.

Perquè heu decidit anar-hi juntes?

Bea: Sincerament aquest tipus de viatge el tenia en ment des de fa molts anys, però mai acabava de trobar el moment per començar. Així que quan un dia l’Emma m’ho va proposar va ser un SI ROTUND! I sens dubte, per seguretat, és molt millor fer-ho acompanyada.

Emma: Sí, en un principio es un viaje de los que se hacen solo, para conocerse a uno mismo y vivir la experiencia 100% a tu manera pero… Mucho mejor ir las dos, y mas nosotras dos, que no nos vamos a meter la una con la otra, que nos dejaremos vivir, que si una quiere hacer algo y la otra no, nos separamos momentáneamente y tan felices.

 

Beatriu Gomez i Emma Anderson. @Bike2Learn

 

Quins són els punts forts de cadascuna de vosaltres?

Bea: En el meu cas, diria que la tenacitat i la perseverança per aconseguir l’objectiu, i la capacitat d’adaptarme fàcilment a qualsevol situació que es pugui donar al llarg d’un viatge.

Emma: añadiría la dureza/resistencia. Creo que las dos tenemos mucho aguante, mucha capacidad de sufrimiento (el ciclismo te lo enseña). Y esa capacidad de aguante, sirve para muchas cosas en la vida, en el día a día.

Y sí, la adaptabilidad. El otro día lo hablábamos, hacemos fácil lo difícil, porque si surge un problema hay que resolverlo, no? Enfrentarse a él o pensar en el plan B, o en el plan C, así, pim pam, al momento. No sirven de nada los miedos ni las lamentaciones “porqué me pasa esto a mí”. Siempre hacia delante, adaptándonos a los que venga.

Quan marxeu?

A principis d’octubre llençarem el cohet de sortida! Quines ganes tenim!

I teniu ja pensat quin recorregut fareu?

Bea: Sí, el tenim, durant aquests mesos gràcies a amics i les lectures, hem anat planejant la ruta sempre tenint en compte la climatologia i fent coincidir les millors èpoques per visitar cada país.

 

 

Hi ha una planificació diària o el dia a dia us marcarà el camí?

Bea: Tenim una planificació per objectius, és a dir, per arribar a un determinat punt o població. Però el dia a dia ens anirem deixant portar pel moment, per poder descobrir/conèixer /aprendre el millor possible de cada moment i lloc. Carpe Diem!

Quant de temps hi voleu dedicar?

Bea: Per voler, voldria més d’un any, però les obligacions de la societat actual em fan que només pugui fer-ho durant aquest any aproximat.

 

 

Hi haurà alguna forma de seguir les vostres aventures?

Bea: I tant que sí, tenim Instagram: @bike2learn i Facebook: Bike2learn

Intentarem anar informant dels nostres esdeveniments durant tot el viatge. En cas contrari els nostres pares i amics ens maten! Hehe

Per cert, què us diuen les vostres famílies i amistats?

Bea: Tothom diu que ha de ser una aventura molt maca i que ens envegen. Tot i que, no deixa de ser una petita bogeria molt divertida! hehe

Un projecte tan gran imaginem que requereix una empenta econòmica, teniu esponsorització?

Bea: Doncs de moment, el nostre patrocinador és la nostra pròpia butxaca. Estem buscant patrocinadors, qualsevol ajuda econòmica o de materials que necessitem pel viatge (bicicletes, sacs de dormir, tenda de campanya…etc) serà molt ben rebuda!

 

 

Què és el que més us motiva de tot això?

Bea: Són moltes les raons! La sensació de descobrir el món, d’aprendre a viure amb molt poc, durant aquests mesos portarem tot el que necessitem en alforges, així que haurem de menester ben poc. Lo bàsic per viure! En realitat, no cal tant! Una altra raó, és la d’apreciar realment, els moments, les experiències i aprendre d’elles. Estic ben segura que cada dia serà millor que una classe magistral a l’ Universitat. Avui en dia, a la societat actual disposem de tot, no ens parem a pensar que les nostres necessitats bàsiques, com veure aigua, o trobar un lloc per dormir, poden ser també una aventura en altres països. I durant el viatge nosaltres haurem de buscar-les contínuament, crec que serà en aquest moment on realment et coneixes a tu mateix.

D’altra banda, poder conèixer noves cultures, noves maneres de fer i pensar arreu del món, pot ser molt enriquidor. A més durant el viatge, aprofitant que sóc mestra, col·laboraré amb escoles d’Àsia i estaré durant un temps ajudant-los en les tasques necessàries.

Bé, no em vull allargar més, aquestes només són algunes de les raons, i si tot això ho faig pedalejant i compartint l’experiència amb una amiga, realment no té preu! The show must go on!

Emma: Nada más que añadir jajajajajaja. Lo ha expresado perfectamente. Dos mentes curiosas deseando conocer y aprender. De ahí un poco lo de “bike2learn”, cuya traducción literal es “Bici dos aprender”, es decir, 2 en bici aprendiendo!

Què preteneu aconseguir amb Bike2Learn?

Emma: Es nuestro proyecto personal, lo hacemos porque queremos y podemos. En vez de llamarlo “el viaje”, pues lo hemos llamado así. Simplemente. Una manera de ponerle un nombre, ya que lo queremos compartir en un blog y en redes sociales. Objetivo de Bike2Learn: APRENDER. Aprender nosotras, del mundo, de otras culturas, a sobrevivir dia a dia, etc. Y que al compartirlo, aprendan otras personas a ver todo lo que hay por ahí, y que no solo existe la forma de vida que nos venden o la que conocemos en nuestra ciudad, si no que hay mucho más.

 

Bea Gomez i Emma Anderson. Bike2Learn

 

Pel que fa a la Bea, intuïm que deixes l’equip almenys durant una temporada i és inevitable preguntar-vos per la temporada ciclista que estàveu fent, tu Bea, portaves un 2018 fantàstic amb victòries molt destacables com la general de la Vuelta a Burgos!! I podis a Ghizou i a Murcia! I la Emma amb victòries a Montroig o a la Xavi Tondo!!

Bea: Si, la veritat que aquest any, he tingut resultats molt bons, però també he estat molt més enfeinada entre l’escola que treballo i d’altres projectes que tinc en marxa. Compaginar-ho tot i fer-ho mitjanament bé, ha estat una mica caòtic. Arribar de matinada després de competir 2 o 3 dies, dormir poques hores, treballar i després tenir el rendiment adequat amb la bicicleta, no és el més idoni. Així que aquest any vinent faré un descans laboral i de competicions. La vida són dos dies!

Emma: Se agradece la comparativa, però yo siempre he competido ha nivel amateur, por mí misma. Hasta ahora no he tenido que cumplir ante ningún equipo. Estoy convencida de que este reset nos hará volver mucho más fuertes, tanto física como mentalmente. Así que en 2020… que se preparen!!! jajajajaja

Doncs ja tenim unes ganes enormes de seguir i aprendre molt de tot el que feu en aquesta gran aventurat! Bike2Learn, la volta al món en bicicleta!! Molta sort i fins aviat!!