A l’especial Emmarcat post-estiu us vam nombrar un munt de corredors, molts d’ells de la generació del 1997. Avui us portem un ciclista molt jove. Molt! Tant, que hem hagut de revisar tots els EmMARCats fins a dia d’avui per comprovar que fins ara només havíem portat un altre corredor més jove que ell, el súper precoç Adrien Costa.

A diferència de l’americà, que al 2018 seguirà formant-se al Axxeon, el nostre protagonista correrà el pròxim any en un equip Wolrd Tour: el Lotto Soudal. L’Emmarcat d’avui és Bjorg Lambrecht!

 

[button link=”http://radiomolinsderei.cat/#/programs/letapareina/radiomolinsderei_podcast_15324?s=1699″ type=”big” color=”red” newwindow=”yes”] Clica i escolta el podcast de l’EmMARCat de Bjorg Lambrecht[/button]

 

En Bjorg neix a Gant, la capital de Flandes, un dels epicentres del ciclisme primaveral, el dia 4 d’abril, en ple calendari de les pedres i a poc d’iniciar les Ardenes. Semblava, per tant, que el seu destí era ser ciclista i clasicòman! I això és el que està demostrant fins a la data d’avui de forma molt solvent, tot i que no en té prou i també destaca a l’alta muntanya.

Ens saltarem la seva etapa infantil i passarem al 2014, amb 16 anys, el seu primer any de junior amb l’equip formatiu Spie-Douterloigne.

 

Bjorg Lambrecht Belgium Belgique cyclisme

Bjorg Lambrecht amb el mallot nacional belga

 

La primera temporada a la categoria ja comença a impressionar, el resultat més destacat és el 6è lloc al Tour de Flandes Junior! Molt de mèrit!

El 2015 canvia d’equip formatiu i es posa el maillot blau cel de l’Avia Wcup. El seu any es força interessant: es proclama campió de Bèlgica i guanya una etapa al calendari europeu. Cal sumar-li 4 podis a generals i 2 mallots de muntanya a la copa del món, així com diversos podis i top10 a clàssiques d’un dia.

Els resultats són tan destacables que no passen desapercebuts per l’estructura sub23 del Lotto Soudal, que conscients dels seu potencial, l’integren a la seva plantilla per la temporada 2016.

Un cop al Lotto, el Bjorg passa a formar part de l’anomenat “projecte escaladors“, un pla d’entrenaments on tant a la selecció belga com a l’equip blanc i vermell, el mimen i l’entrenen per potenciar les seves aptituds a l’alta muntanya, donan-li rols de líder des del seu primer any.

Aquesta confiança és retornada amb escreix des de ben d’hora. A la seva primera temporada com a sub23 realitza una primavera discreta, on tot just aconsegueix top20 a diverses clàssiques, però al mes de maig comença la seva gran temporada:

Comença avisant amb un 4t lloc a la Fletxa Ardenesa, segueix proclamant-se campió de la Ronde de L’Isard, al guanyar l’etapa reina a David Gaudu!

 

Bjorg Lambrecht David Gaudu Belgique France

Podium de la Ronde de l’Isard 2016, on Lambrecht s’imposa a Cras i David Gaudu

 

També s’endú una etapa a la Course de la Paix, fa top10 a la general de Savoia i el Valle d’Aosta.

Pel que fa als campionats nacionals, acaba 12è al sub23 i 2n a l’europeu només 330 cm darrere el bielorús Riabushenko. Finalitza l’any amb un magnífic 3r lloc a Lombardia!

Inicia el 2017 amb l’objectiu de confirmar-se com a un dels millors corredors sub-23 del món i guanyar-se un lloc entre els professionals.

Comença la temporada tard, però de quina manera! Guanyant una de les seves primeres carreres… la Lieja! Segueix amb un 5è a la Fletxa Ardenesa i repeteix etapa a l’Isard, aquest cop però quedant segon a la general darrere un estratosfèric rus que correrà al Sky: Pavel Sivakov!

 

Bjorg Lambrecht Pavel Sibakov Steff Gras

La diferència física és evident entre el monstre Sivakov i Lambrecht

 

Lambrecht també s’endú la general i una etapa al GP Priessnitz i fa segon a Savoia (amb dues segones posicions a etapes també), darrere un altre estratosfèric que també correrà amb l’Sky, colombià en aquest cas: Egan Bernal!

Però la temporada segueix: Repeteix segon lloc i dues segones posicions a etapes al Valle d’Aosta altre cop darrere el rus i, atenció, li passa EXACTAMENT el mateix a l’Avenir darrere un inabastable colombià!!

Resum: 4 segones posicions a la general de les 4 voltes per etapes més importants dels sub23!! Més 7 segons llocs a etapes! Els culpables: Pavel Sivakov i Egan Bernal! Quin martiri!

 

Egan Bernal Bjorg Lambrecht Tour de l'Avenir

L’altra bèstia negra aquesta temporada de Lambrecht ha estat el colombià Bernal

 

Als campionats nacionals i mundials no aconsegueix brillar i acaba la temporada amb 4 victòries i 17 podis. Una barbaritat.

Durant la seva etapa formativa ha declarat que es desenvolupa prou bé en finals curts i explosius, però que ell prefereix els colls llargs i l’alta muntanya. El seu físic l’acompanya: 1,69m i 54Kg.

Senyores i senyors, estem davant la gran aposta belga de futur per a l’alta muntanya.

L’anterior gran promesa belga també és nascuda a Gant i fins ara era company d’equip de Lambrecht al Lotto, parlem de Louis Vervaecke, que sembla que li està costant demostrar el seu potencial al World Tour.

4 anys més jove, Lambrecht arriba a la primera divisió del ciclisme mundial per menjar-se el món. I nosaltres estem ansiosos de veure-ho!

Bjorg Lambrecht Lotto Soudal