Us imagineu un equip que passa de categoria professional continental a World Tour (que acaba de pujar de segona a primera, vaja) i resulta que aquest equip fitxa el millor ciclista del planeta? Doncs aquest equip existeix! Avui us presentem el Bora-Hansgrohe.

 

[button link=”http://radiomolinsderei.cat/#/programs/letapareina/radiomolinsderei_podcast_13350?s=2047″ type=”big” color=”red” newwindow=”yes”] En cinc minuts podeu escoltar el podcast del Bora i saber-ho tot del nou equip de Peter Sagan!![/button]

 

Per començar farem com sempre, ens situarem per conèixer millor qui són aquests del Bora-Hansgrohe:

Segur que molts recordeu el NetApp! L’equip que va fer debutar David de la Cruz al Tour de França! Doncs bé, Bora-Hansgrohe és el nou nom que té aquella estructura ciclista fundada l’any 2010.

Bora, empresa alemanya de plaques de cuina i extracció de fum, ja fa dues temporades que patrocina l’equip. Ara s’ha afegit Hansgrohe, companyia dedicada als sanitaris.

Un cop fetes les presentacions, que us sembla si anem a veure els enormes canvis que ha fet la plantilla del Bora-Hansgrohe per aquesta temporada? Aquí en teniu un resum exprés!

 Un fitxatge que ho eclipsa tot. Peter Sagan.

L’eslovac és un ciclista que fa gran el ciclisme. Un home que domina, que corre a l’atac, que dóna espectacle, que enamora els aficionats… i que a més guanya.

Peter Sagan és un ciclista que ha de marcar una època. I el Bora té la sort de tenir-lo a les seves files.

Pas de gegant per disputar voltes per etapes.

Fins a l’any passat, l’home del Bora per les grans voltes era Emanuel Buchmann, i Buchmann no era més que un top-25 a la general.

De fet, molts no sabreu ni qui és Buchmann, us sonarà més Jan Barta, un home que donava protagonisme l’equip ficant-se a centenars d’escapades.

Doncs bé, l’equip s’ha reforçat perfectament amb dos homes que segur que oferiran molt bons resultats, Leopold König (que torna a l’equip després de l’Erasmus a l’Sky) i Rafal Majka, que tindrà la responsabilitat de ser l’home fort del Bora al Tour de França.

Rafal Majka lluirà el mallot de campió de Polònia. Fotografia de la web del Bora Hansgrohe.

Rafal Majka lluirà el mallot de campió de Polònia. Fotografia de la web del Bora Hansgrohe.

 

Es valora la joventut.

Tot i que tants fitxatges (13 nous ciclistes) requerien sortides, l’equip ha fet un esforç per mantenir la gent jove. És cert que marxa Phil Bauhaus (Sunweb Giant), però segueixen Patrick Konrad, Emanuel Buchmann i Sam Bennet!

A més, arriba una jove promesa dels esprints, és alemany i us el vam descobrir a l’emMARCat, es diu Pascal Ackermann.

 Altres fitxatges que faran créixer l’equip.

A més de la camarilla de Peter Sagan, que porta quatre ciclistes l’equip (el seu germà Juraj, Baska, Bodnar i Kolar), el Bora ha fitxat un tio experimentadíssim i amb potencial a les pedres com Burghard.

També arriba Matteo Pelucchi, per si l’equip no tenia prou esprínters, i Poljanski i Mc Carthy per donar un cop de mà a les voltes per etapes.

Resumint, aquest nou Bora ens fa molt bona pinta, a tu també?

Pels que vulgueu saber-ho TOT. Aquí teniu totes les dades de cadascun dels ciclistes de la plantilla de l’equip alemany: