No han passat ni vint-i-quatre hores del final de la Volta a Catalunya i ens posem en contacte amb la gran revelació de la cursa, el Marc Soler.

El Marc Soler ens contesta com si res, la naturalitat amb què es pren l’èxit que acaba d’aconseguir és el primer que ens meravella del de Vilanova. Res ha canviat… bé, una cosa potser sí, la seva agenda pels pròxims dies s’ha emplenat de compromisos i entrevistes.

No pot estar amb nosaltres al programa en directe la mateixa tarda de dilluns, ja que té un compromís a la mateixa hora, però en tot moment és ell qui intenta trobar un altre forat entre compromisos i entrenaments per poder atendre’ns.

Recordem que és l’home de moda del ciclisme a Catalunya, el mateix dilluns estarà a TV3 i nosaltres no deixem de ser uns aficionats al ciclisme d’una petita ràdio de poble. L’interès i la proximitat que demostra el Marc amb nosaltres és digne d’elogi.

Quan per fi trobem un racó, reconeixem el mateix Marc que entrevistàvem fa un any després de la victòria a la Route du Sud.

El Marc és un noi tímid de poques (i mesurades) paraules, això demostra la seva intel·ligència. D’ell n’esperem una gran carrera ciclista però que ningú n’esperi grans titulars, no ens els donarà! I ho trobem genial! La brutal onada mediàtica que li ha vingut a sobre l’està surfejant perfectament amb una prudència inamovible.

També és cert que molts entrevistadors es passen tres pobles i ja el comparen amb Indurain o amb el Purito! Comentaris fora de lloc i sense fonament que incomoden el de Vilanova, que prefereix anar pas a pas i temporada a temporada.

Bé, no us fem esperar més, aquí teniu l‘entrevista de l’Etapa Reina amb el Marc Soler! Gaudiu-la!

 

El podi final de la Volta a Catalunya, amb Alejandro Valverde, Alberto Contador i el vilanoví Marc Soler.

El podi final de la Volta a Catalunya, amb Alejandro Valverde, Alberto Contador i el vilanoví Marc Soler. Twitter @VoltaCatalunya

 

Moltes felicitats pels resultats que estàs aconseguint i moltes gràcies per atendre’ns! suposem que estàs rebent moltes sol·licituds d’entrevistes!

Moltes gràcies! Sí, de moment està anant tot molt bé, està sortint una temporada molt bona i estic molt content.

Recordem el podi de la Volta: Alejandro Valverde, Alberto Contador i Marc Soler! T’ho creus?

No, no! Encara no m’ho crec!

Quan durant la Volta estàs lluitant amb tots els galls, estripant el pilot dels millors què penses?

Bé, molt content de les sensacions que em vaig trobar, després de París Niça sabia que ho faria bé però no m’esperava tant! I Res, molt content! No podia esperar estar tant al davant i amb el nivell que vaig tenir.

Durant la cursa et dóna temps de mirar al teu voltant i veure que estàs amb els millors del món?

Sí que et dónes compte dels corredors que tens al costat i fa gràcia, i això és el que et dóna força per seguir endavant i fer l’empenta final.

La pregunta obligada vé després de les declaracions de Valverde on diu de tu que “El Marc es muy bueno y va a poder ganar lo que él quiera” i del Joaquim Rodriguez on ja diu que el futur del ciclisme espanyol ja és aquí i adjunta una foto teva. Què n’opines d’aquestes declaracions?

Aquestes declaracions fan respecte, són grans paraules de grans corredors i arribar al nivell a què han arribat ells és molt complicat! Realment que diguin això de mi fa gràcia però també… és un marrón per dir-ho d’alguna manera.

Clar, això fa que la gent entri en comparatives.

És evident, i que la gent em compari ja amb corredors com aquests amb tot el que han aconseguit, doncs no em fa molta gràcia.

 

Marc Soler Alberto Contador Alejandro Valverde Chris Froome Adam Yates Volta Catalunya

A lo Port, Marc Soler destripa el grup de favorits preparant la victòria de Valverde! Mireu quins noms: Contador, Froome i Yates! Fotografia extreta de Twitter.

 

L’any passat ens vas marcar els teus objectius any a any, el primer any descobrir el World Tour, la temporada passada ser l’últim gregari i mirar d’acabar rematant com ho vas fer a la Route du Sud, i ens deies que l’objectiu d’aquesta temporada seria fer el mateix que vas fer a França a una cursa de primer nivell. Objectiu aconseguit! I quin és el següent pas per l’any vinent?

Sí, de moment tot està anant molt bé, de cara a l’objectiu per l’any vinent encara no ho sé, estant on m’he vist poc puc demanar més, sobretot tenir bona salut i que les caigudes em respectin per seguir a aquest bon nivell.

Un nou repte a partir d’ara pot ser acostumar-se a ser el focus d’atenció.

Sí, això ho porto una mica més complicat, perquè no m’agrada que em comparin ni aquestes coses, de moment només he fet un petit pas i encara tot és molt complicat.

Clar, i la marxa del Purito fa que la gent ara et miri a tu.

Sí, però també hi ha altres! Que només es parli de mi no crec que sigui el més adequat perquè n’hi ha molts altres! El David de la Cruz, que aquest any va guanyar l’última etapa de la Paris Niça, a més hi ha el Pedrero, company d’equip i que està demostrant molt de nivell i poc a poc sortirà a l’escena. Al final és qüestió d’anar fent passos tots els corredors que estem allà per acabar sortint.

I per afrontar tot el que et pot venir després de la Volta que has fet, algú t’aconsella?

Sí! Des dels de casa, la meva parella, l’Eusebio (Unzúe), L’Àngel (Edo) tots estan allà darrere ajudant-me per portar-ho millor. Sense problema.

L’experiència de l’Eusebio, que porta molts en això i em controla i ajuda.

I fora del teu equip, se t’apropen altres ciclistes?

Sí! Després de l’etapa que vaig fer, van venir el Froome o Contador a felicitar-me pel meu nivell, i clar, que vinguin a donar-te l’enhorabona ciclistes que han estat els teus ídols i que els has vist per la tele guanyant Tours, doncs fa especial il·lusió!

Al final això és el que és maco del ciclisme, el dia que el Froome va perdre el tercer lloc, el primer que va fer va ser venir a donar-me l’enhorabona i a fer-me broma dient que ara jo l’havia de deixar escapar. M’agrada el bon rollo que hi ha entre els corredors, un dia pots perdre temps tu i un altre dia li passarà a un altre, però sempre hi ha aquest bon rollo.

 

Al podi de la Volta a Reus, on el Marc va assolir la tercera plaça de la general, acompanyat del director de la Volta, el sr. Rubèn Peris.

Al podi de la Volta a Reus, on el Marc va assolir la tercera plaça de la general, acompanyat del director de la Volta, el sr. Rubèn Peris.

 

La Volta era el teu pic de forma per aquest 2017?

Sí, París-Niça i la Volta eren el primer pic de forma de la temporada, tot i que ara l’allargaré fins a les clàssiques de les Ardenes.

Ah sí? Et podrem veure a les ardaneses? A quines?

A les tres!

I allà líder Valverde

Sí, està clar, el Valverde cada any està allà que se surt i res, jo vaig a acompanyar-lo i ajudar-lo en el màxim! És el meu primer cop i sobretot vaig a aprendre i a veure que tal va.

Al ser la primera vegada encara no saps a quina de les tres pots ajudar més al líder, oi?

No, clar, és la meva primera vegada en curses d’aquest quilometratge i l’Eusebio vol que vagi a veure-les i a aprendre i vegi el nivell a curses de sis o set hores com aquestes.

Com et dic, serà el primer cop, fa gràcia i m’ho prenc amb il·lusió.

I després de les Ardenes?

Després de les Ardenes no tinc encara definit el calendari, després d’això descansaré i començaré a preparar-me per la segona part de la temporada.

Grans Voltes aquest any encara no, oi?

No, aquesta és la pregunta que fa quasi tothom (riu) No, no, de moment el Eusebio vol portar-ho amb calma i no m’ha dit res d’això.

Clar, ha de ser molt diferent passar de competir un dia o una setmana a fer-ho tres.

Sí clar, per això, de moment ho prenem amb tranquil·litat, no tenim pressa, i com que les coses estan sortint bé i els resultats acompanyen, doncs continuar així i quan ells ho creguin convenient ja m’hi portaran, que són els que porten més temps en això.

Marc, abans d’acabar l’entrevista, et volíem preguntar per alguns dels teus rivals més joves. Aquí a l’Etapa Reina tenim una secció que es diu l’emMARCat, on cada setmana parlem d’un jove acabat d’arribar al World Tour. Et volíem preguntar per alguns d’aquests joves de la teva generació, ja que tu hi has coincidit i ens diràs millor que ningú que en podem esperar d’ells.

Destacar l’Enric Mas! Un noi d’aquí, de Mallorca, que té molt de motor i que crec que pot arribar a fer-ho molt i molt bé.

Després, de corredors espanyols, el Cortina per les clàssiques!

I David Gaudu, que a la Volta a Catalunya va estar molt al davant i que crec que pot arribar a ser un gran corredor. I pel que vaig veure també és molt bona persona.

D’altres joves del pilot com Laurens de Plus, Louis Verbaecke, Matvey Mamykin, Sam Oomen són tots de la meva edat o més petits i he coincidit amb ells al Tour de l’Avenir o altres curses World Tour i son tots grans corredors.

Arribem a la fi de l’entrevista! Moltes gràcies per il·lusionar-nos! Valorem molt que segueixis sent tant proper!

Moltes gràcies a vosaltres! Jo espero seguir amb aquests resultats!

 

Una altra imatge del Marc al grup dels millors. Fent la feina per Valverde a Lo Port, amb Contador, el propi Valverde, Yates i Froome a roda del de Vilanova.

Una altra imatge del Marc al grup dels millors. Fent la feina per Valverde a Lo Port i amb Contador, el propi Valverde, Yates i Froome a roda del de Vilanova. Fotografia agència EFE.

 

2 respostes

Els comentaris estàn tancats.