Fa 8 anys l’Evelyn Stevens vestia de 21 botons 5 dies a la setmana, portava sabates de marca, bolsos cars i es passava moltes hores davant la pantalla d’un ordinador analitzant i filtrant números per generar els màxims beneficis a la seva empresa, Lehman Brothers. Es va cansar d’aquell ritme de treball i va decidir donar un tomb a la seva vida. Havia començat a anar en bicicleta i participava en petites curses per Central Park.

Ella és la més petita de 5 germans. Va practicar molts esports mentre estudiava Economia, destacant en el tennis. Un cop graduada es va traslladar a Nova York a treballar amb els Lehman Brothers i va començar a anar en bicicleta. Va descobrir el ciclocròs i tot va canviar.

[button link=”http://www.radiomolinsderei.cat/#/programs/letapareina/radiomolinsderei_podcast_12682?s=1344″ type=”big” color=”red” newwindow=”yes”] Cliqueu aquí per escoltar la secció que hem dedicat a la Evelyn![/button]

Nou anys després acumula gran quantitat de victòries. Aficionada al ioga i a la vida saludable, la seva llista de patrocinadors no te pèrdua. Des de Cycle Kids, que promou estils de vida saludables en el treball amb nens, la seguretat en la bicicleta i la nutrició, fins a Lululemon, firma de ioga i roba esportiva. Right to Play, que treballa amb nens pobres en comunitats desafavorides o Transportation Alternatives, la xarxa més important en defensa del transport públic a Nova York.

Al principi tant sols participava a curses amb la selecció d’Estats Units, sense cap equip professional al darrera, i tot i això va guanyar una etapa a la Route de France i va acabar fent segona a la general.

Després d’això va haver de triar entre les nombroses ofertes d’equips que volien fer-se amb els seus serveis i l’escollit va ser el Columbia, on el 2010 va començar la seva veritable carrera.

2010: Guanya la Chrono de Gatineau i la 7a etapa del Giro amb 42” sobre un grup amb Vos, Arndt, Guderzo, Lichtenberg, Abbott, Vysotska i Neben. La resta del pilot entra a més de 6 minuts…

2011: Campiona USA CRI i guanyadora d’etapa al Trophée d’Or i del Tour de l’Ardèche.

 

Evelyn Stevens guanya la Fletxa Valona per davant de Vos!

Evelyn Stevens guanya la Fletxa Valona per davant de Vos!

 

2012: Guanya la Fletxa Valona! A més s’emporta la tercera estapa del Giro i puja al podi final a la general, és campiona del món TTT i subcampiona CRI. També guanya la Route de France (on a més aconsegueix dues etapes), el Tour de Nova Zelanda, una etapa de l’Energiewatch, la Gracia-Orlova (amb el mallot verd), l’Exergy Tour i l’Open de Suede Vargarda TTT.

2013: Guanya el Trentino, on a més s’apunta una etapa, torna a fer etapa a la Gracia-Orlova, s’emporta la Philadelphia Classic i és tercera a la Durango-Durango Emakumeen Saria… I com de costum, repeteix a l’Open de Suede Vargarda TTT, és campiona del Mon TTT, 4a CRI i 5a en línia.

2014: Campiona Panamericana CRI, Philadelphia Classic, 4a etapa i general del International Thüringen Rundfahrt, Open de Suede Vargarda TTT, campiona del Mon TTT  i 3a CRI.

2015: Canvia el xip i participa a més clàssiques i menys curses per etapes. No té victòries però continua el seu idil·li amb el País Basc.

2016: 2a a la Fletxa Valona, etapes 2, 6 i 7 i 2a general al Giro Rosa!!! Open de Suede Vargarda TTT i campiona olímpica TTT.

A més el 27/2 va aconseguir el rècord vigent de la hora amb 48 Km a Colorado Springs!!

Una gran història la de l’Evelyn, una dona que combina l’instint competidor, assessí i guanyador de Wall Street amb humiltat, simpatía i carisma. Gran escaladora i contrarellotgista. Possiblement la millor escaladora junt amb Mara Abbott i Emma Pooley. Que hauria passat si hagués descobert abans el ciclisme?

 

1 resposta

Els comentaris estàn tancats.