Com sabeu, l’Etapa Reina és un projecte d’un grup d’amics aficionats al ciclisme que fa uns anys vam iniciar un programa de ràdio setmanal sobre aquest esport que ens apassiona.

L’Etapa Reina va néixer per donar protagonisme a curses que per molts encara són desconegudes al nostre país: els Monuments, les clàssiques belgues, les petites voltes per etapes.

Aviat ens vam adonar que no només ens atreia el ciclisme masculí i vam començar a seguir el que feien les noies.

Perquè sí… el ciclisme femení EXISTEIX!

[button link=”http://www.radiomolinsderei.cat/#/programs/letapareina/radiomolinsderei_podcast_17448″ type=”big” color=”red” newwindow=”yes”] Clica i escolta el podcast del Giro Rosa 2018![/button]

Però… on es poden veure aquestes curses? Qui dóna altaveu a el que fan aquestes ties?

Possiblement era aviat per parlar-ne al programa, però la lluita i l’espectacularitat de les curses del calendari femení van acabar captivant-nos tant o més que les proves masculines.

Per això poc a poc vam anar introduint-les al programa, vam començar amb una entrevista a la Sheyla Gutiérrez (Quan encara estava al Lointek!!)

En realitat ens vam veure reflectits en elles, ja que practicar aquest esport es fa per passió! Moltes d’aquestes noies no cobraran mai i la gran majoria no es guanyen la vida amb el ciclisme.

Per tant, es pot arribar a dir que el sacrifici és molt més gran que la recompensa? Potser sí! Però hi ha res millor que fer el que t’agrada, el que t’il·lusiona, el que et diverteix?

Aquestes noies mereixen un altaveu, un aparador, i a l’Etapa Reina volem oferir-los-hi!

La voluntat és arribar a parlar tant de ciclisme femení com de ciclisme masculí, ja sabem que és molt complicat, ja que el propi calendari dels nois és molt més extens que el de les noies, però ho hem d’intentar…

Després de la Sheyla, han passat pel programa altres ciclstes com la Rossella Ratto, la Lorena Llamas, l’Ariana Gilabert, la Mireia Trias, la Ceylin del Carmen Alvarado o darrerament la molinenca Marta Torà

I avui, després d’unes quantes temporades de ciclisme a ràdio Molins de Rei, assolim el repte de parlar més estona del Giro Rosa que del propi Tour de França!!

Comencem fent-vos un gran resum del que ha donat de sí el Giro Rosa! I no només us parlem de l’Annemiek Van Vleuten!! Analitzem molts noms de ciclistes que han aprofitat la gran cursa per etapes de la temporada per buscar el pic de forma i destacar!

Jolien d’Hoore, Eider Merino, Ane Santesteban, Ashleigh Moolman-Pasio, Ludwig Cecile Uttrup, Amanda Spratt, Rossella Ratto… Les millors ciclistes del món s’han disputat un Giro espectacular on la muntanya i el Zoncolan han estat protagonistes.

Hi ha molts més programes de ràdio en català que us parlin de ciclisme femení? Hi ha altres espais que us facin un resum de mitja hora del Giro Rosa en català?

Gràcies noies per la passió que despreneu i que ens fa viure el ciclisme més intensament!