El Groupama FDJ va viure el 2018 la que probablement sigui la temporada més exitosa de la seva història.

Thibaut Pinot va guanyar Il Lombardia a més d’exhibir-se a la Vuelta aconseguint dues etapes i també ho va fer molt bé al Giro.

A més, Arnaud Démare va donar a l’equip el que s’espera d’ell: una etapa al Tour.

Amb pocs canvis estructurals i només 6 moviments, 3 altes i 3 baixes, el Groupama comença el 2019 amb la moral pels núvols i la plantilla ben reforçada.

L’ESTRELLA.

El Groupama FDJ és un equip bicèfal. Té dos caps i no ho dissimula, de fet, tot el contrari, en fa bandera!

Ja n’hem parlat, es tracta dels francesos Arnaud Démare i Thibaut Pinot. Què en podem esperar dels dos aquest 2019?

Doncs de Pinot hem de confiar que segueixi amb el canvi de xip d’aquesta temporada, això vol dir oblidar la general del Tour, Giro o Vuelta i centrar-se a lluitar etapes. Està demostrat que si l’escalador francès es presenta a una gran volta amb l’objectiu de guanyar-la, fracassa. Però és un ciclista amb tan bo, que si es marca en vermell un parell d’etapes, les guanyarà amb exhibició.

Amb això i alguna clàssica italiana o fins i tot ardanesa (perquè no) Pinot engreixarà el seu palmarès i seguirà multiplicant el seu nombre de seguidors.

Pel que fa a Démare, la sensació és que l’esprinter tindrà un 2019 amb força pressió.

Ho diem perquè el francès porta uns anys de metamorfosi, on s’intenta reconvertir d’esprinter pur a classicòman. El problema és que ara mateix no està entre els 5 millors velocistes del món ni tampoc entre els 5 millors especialistes a les llambordes.

L’equip li ha marcat un objectiu: Guanyar Paris Roubaix!

Un equip francès, un ciclista francès i el Monument francès… La victòria a Roubaix té un valor incalculable i més si tenim en compte que el darrer francès en aconseguir una llamborda va ser Guesdon fa 22 anys!!

 

 

EL FITXATGE.

L’equip s’ha reforçat poc, però molt bé, aprofitant la desaparició del BMC.

Els tres ciclistes que arriben al Groupama FDJ, ho fan d’aquella estructura i els tres son joves de molta qualitat que aportaran molt a l’equip. Parlem de Kilian Frankiny, Miles Scotson i Stefan Küng.

Si n’hem de triar un, ens centrarem en Küng.

Perquè? Molt senzill, és un excel·lent contrarrellotgista, molt jove, amb molta experiència a les clàssiques de pedres treballant per líders tan potents com Van Avermaet… i per si us sembla poc, assegura victòries. La temporada passada en va aconseguir 3 de molt nivell.

Un fitxatge fantàstic pels francesos.

 

 

 

LA BAIXA.

Mireu si tot gira al voltant de Démare, que hem destacat el fitxatge de Küng perquè l’ajudarà a les pedres i destacarem la baixa de Cimolai perquè deixarà una mica coix el trenno del ciclista francès.

Objectivament, Cimolai no és una baixa important per l’equip. L’italià va arribar al Groupama per ajudar Démare però també per aprofitar les oportunitats quan liderés l’equip i no ha pogut treure molt de suc.

Subjectivament, Cimolai és un tio que ens cau bé. Que es reserva els seus millors esprints per la Volta a Catalunya, on ha guanyat i vestit el mallot de líder. A més, l’italià és dels ciclistes mai diuen no a una foto i que sempre té temps per atendre els aficionats, i clar, això ho valorem.

 

 

HO PETARÀ.

David Gaudu i Valentin Madouas, els dos ciclistes més joves de l’equip tenen molta pinta de petar-ho aquest any.

Si us sembla, ens centrarem amb Madouas, ja que dels dos és el menys conegut malgrat que l’any passat ja va fer uns resultats molt bons i fins i tot va aconseguir una victòria de molt de prestigi a la Paris Bourges.

A Madouas li van molt bé les clàssiques revirades sense grans desnivells però amb constants canvis de ritme, ja que un dels seus forts és la potència.

Aquest 2019 el veurem aixecar els braços sovint, n’estem convençuts!