Si hem de sortir aquesta setmana a les carreteres catalanes per animar al bo d’en James Mitri l’haurem de conèixer una mica prèviament, no? ja que probablement sigui la primera vegada que escolteu el seu nom!

Doncs amb la vocació de secció de servei avui a l’emmarcat el nostre #VoltaJove 2019 James Mitri!

En James va néixer el 28 de febrer del 1999 a Londres capital. És per tat un ciclista extremadament jove, que acaba de fer 20 anys. Tot i això és ja el seu 2n any com a professional i és que corre la seva 2a temporada al Burgos BH de la categoria Continental Professional.

 

View this post on Instagram

Happy Easter

A post shared by James Mitri (@jamesmitri) on

 

El Burgos el va fitxar a inicis del 2018 quan encara tenia 18 anys! En aquell moment va ser el corredor més jove de tot el pilot internacional. De fet la seva precocitat és comparable a la de Remco Evenepoel: ambdós han fet el salt directament de juniors al professionalisme!

En James es va iniciar en el ciclisme ben jove, amb 6 anys. Tot i néixer a Londres, els seus pares son de Nova Zelanda i tota la seva família viu allà. De fet, actualment disposa de la doble nacionalitat.

Després de passar les etapes d’infantil i cadet es va unir amb l’estructura JLT Condor per la seva etapa junior.

Aquesta estructura, existent des del 2005, és una de les més importants en el país i d’ella n’han sortit corredors interessants i alguns emmarcats com Hugh Carthy (EF), Harry Tanfield (Katusha), Connor Dunne (Israel), Alex Frame (Trek), Chris Lawless (Sky) o Stephen Williams (Bahrain).

 

 

El 2017 va ser un bon any per a ell com a junior després de fer bon paper al calendari britànic i espanyol: 5è a la Volta Escòcia, 8è a la Bizkaiko Itzulia i guanyador de la Volta a Pamplona. Això va despertar l’interès del Burgos que el va fitxar el 30 de gener del 2018 fent el debut a la Volta a Murcia.

En James va signar un contracte de 3 anys amb l’objectiu d’aprendre pas a pas en un equip amb un calendari per a fer-ho. L’any passat va córrer moltes voltes per etapes principalment a Espanya, França i Portugal, sent un valor per a l’equip i acabar-les totes elles.

Destacar el seu debut al Tour de Turquia de World Tour on va acabar el 51è de la general, 3r millor de l’equip.

 

View this post on Instagram

First week back pedalling ✅

A post shared by James Mitri (@jamesmitri) on

 

Aquest 2019 ha corregut Murcia i Haut Var, on va haver d’abandonar per una caiguda el 2n dia sense conseqüències. Es presenta avui a la Volta després de un temps sense competir, però segur amb moltes ganes de deixar-se veure, com tot l’equip, i de completar la primera volta per etapes realment exigent de la seva vida: una bona prova per avaluar la seva adaptació al primer nivell ciclista.

En James viu a Mallorca des de l’any passat. Allà comparteix entrenaments amb altres corredors de talla mundial. A més a més, és entrenat per un ex-professional que coneix molt be el World Tour: Vicent Reynés!

Té tot aquest any i un més per demostrar que pot estar entre els professionals. De moment sembla que s’hi està trobant força còmode.

 

View this post on Instagram

Enjoying these warm days Mallorca is giving us

A post shared by James Mitri (@jamesmitri) on

 

El fet de representar Nova Zelanda també li pot obrir les portes a mundials i jocs olímpics. De fet el seu objectiu actual és poder competir a les olimpíades del 2020. Un escalador com ell, tot i que amb un físic versàtil, segur que serà un gran valor per el país oceànic, acostumat als velocistes.

Ara que ja el coneixem, no tenim excusa per no animar-lo. Som-hi James, a per totes!!

1 resposta

Trackbacks i pingbacks

  1. […] Mitri, que resideix a Mallorca des del seu salt al professionalisme, és un dels joves talents del Burgos-BH i és el ciclista més jove de tots els inscrits a la Volta a Catalunya amb només 20 anys. Una promesa que encara necessita guanyar molta experiència i quilòmetres a les seves cames i que podeu conèixer a fons amb aquest article de Marc Vives. […]

Els comentaris estàn tancats.