Probablement ja la coneixeu perquè porta un parell d’anys amb molt bons resultats, però segur que a molts encara us costa pronunciar el seu nom…

Avui us presentem la Katarzyna Niewiadoma!

Niewiadoma posa amb el mallot del Rabobank. Fotografia de maciejgillert.blogspot.com

Niewiadoma posa amb el mallot del Rabobank. Fotografia de maciejgillert.blogspot.com

 

La Katarzyna va néixer fa 22 anys a Limanowa, una petita ciutat del sud de Polònia envoltada de valls i mitja muntanya, un entorn que segur que ha influït en les característiques de la corredora, una escaladora que supera molt bé pujades curtes i petits desnivells.

De fet, va ser al País Basc, una zona geogràficament molt similar a on viu, on la Katarzyna va obtenir la seva primera gran victòria, va ser a la Emakumeen Bira 2015.

Probablement aquesta cursa és la que marca un punt d’inflexió a la carrera de la polonesa, que tot i que portava un 2015 amb bones classificacions, mai podia acabar de rematar la feina. A la Bira, Niewiadoma s’imposa a ciclistes del nivellàs de Moolman, Johansson, Guarnier, Van der Breggen o Van Vleuten. Aquesta victòria la situa al grup de les ciclistes TOP. A partir d’aquí ja tothom sap del que és capaç la Katarzyna…

[button link=”http://radiomolinsderei.cat/#/programs/letapareina/radiomolinsderei_podcast_12426?s=1759″ type=”big” color=”red” newwindow=”yes”] Ningú! Ni a Polònia pronuncien Niewiadoma com ho fa el Miquel! Cliqueu i escolteu-lo! Descobrireu una gran ciclista![/button]

El mateix any aconsegueix molt bons resultats, és cinquena al Giro, al Tour de Bèlgica i a la Fletxa Valona. A més puja al podi als Europeus de Bakú i a la Boels Rentals Hills Classics i guanya el campionat Europeu de ciclisme en ruta sub-23 imposant-se, entre d’altres, a Thalita de Jong!

El 2016 no ha estat el millor any per superciclistes de la talla de Paulinne Ferrand Prevot o Marianne Voss, companyes al Rabo Liv de Niewiadoma, això ha fet que la polonesa agafes els galons de l’equip a moltes competicions i se n’ha sortit prou bé! Ha guanyat set curses, especialment ha brillat a la Boels Rentals Ladies Tour, però també s’ha emportat la general de la Elsy Jacobs i del Trentino i ha repetit mallot blanc al Giro.

A més ha fet un cop d’autoritat a Polònia, guanyant el campionat en ruta i contrarellotge del seu país!

Niewiadoma amb el mallot blanc i vermell de Polònia

Niewiadoma amb el mallot blanc i vermell de Polònia

 

I el proper any què?

Doncs tocarà demostrar el salt qualitatiu a un “nou” equip! Rabobank deixa el ciclisme i l’estructura passa a dir-se Fortitude. Van der Breggen vola del niu i ara sí que els galons recauran a Niewiadoma, que ha de demostrar que pot assumir la pressió de liderar l’equip.

El 2017 depara una gran temporada de ciclisme femení i estem convençuts que també serà un gran any per la nostra protagonista d’avui!!