No ha de ser gens fàcil afrontar el teu primer any a un equip World Tour i menys si on vas a parar és a una de les millors estructures del pilot mundial.

Doncs bé, l’Edu Prades acaba d’arribar al Movistar i des del primer moment està demostrant el que molts ja sabíem, que el seu lloc és a l’elit del ciclisme mundial, on hauria d’haver aterrat fa temps, ja que mèrits n’ha fet de sobres!

Prades va estrenar el mallot de Movistar tot just fa un mes a Austràlia i el Tour de la Provence és la segona cursa que disputa amb l’equip aquesta temporada.

Segona cursa i primera victòria! En un grup reduït de corredors entre els que hi havia ciclistes de la talla de Tony Gallopin, Gorka Izagirre, Thibaut Pinot o Simon Clarke, l’Edu Prades va saber mantenir la calma i  esperar el moment just per llançar l’esprint guanyador.

Ell mateix ens ho ha explicat així:

La veritat és que me la vaig jugar una mica anant tant al darrera, però en aquell moment vaig considerar que era el més oportú perquè em feia una mica de por que em poguessin sorprendre amb un contraatac. Així tenia la visió de tots i sabia que en aquell grup reduït podia tenir temps de remuntar a l’esprint.

Vaig tenir sang freda per aprofitar el poc espai que em va deixar el ciclista del FDJ que es va obrir i amb la inèrcia vaig avançar ràpid, però fins a pocs metres abans de la línia d’arribada no vaig veure clar que guanyaria.

Es una passada aconseguir una victòria tant ajustada com aquesta, està clar que així sempre emociona més.

Hem aprofitat per preguntar a l’Eduard com ha estat el canvi a Movistar, l’arribada a un dels millors equips del món, i què representa tant per ell com per l’equip aconseguir una victòria tan aviat.

Canviar a Movistar és un luxe! Arribar a un dels millors  i treballar per aquests líders és una gozada, crec que he de gaudir i d’aprendre del moment i saber-ho apreciar.

Aconseguir una victòria tan aviat en un equip tan gran és perfecte per retornar la confiança que han tingut amb mi i donar arguments perquè puguin seguir confiant.

A més, si puc guanyar així també vol dir que puc ajudar als líders a aconseguir victòries de molt més valor.

La darrera pregunta té relació amb el calendari i els objectius que s’han marcat per aquesta temporada.

El calendari no és fixe, ja que sovint pot variar depenent de lesions o canvis d’última hora. Ara vaig cap a Andalusia i després no ho tinc clar.

El que està bastant clar és que no faré cap gran volta, l’equip té uns objectius ben definits i reclamen corredors més sòlids que acompanyin els líders durant les tres setmanes.

Jo em dedicaré més a les clàssiques, carreres d’un dia i voltes curtes, que és on més puc aportar a l’equip.

 

 

Tocarà seguir atentament la temporada de l’Edu, ja que estem segurs que donarà moltes alegries!