Aquí estem una setmana més els de l’Etapa Reina per parlar una horeta de ciclisme!

Al programa d’avui us portem tota l’actualitat del ciclocròs amb els resultats del cap de setmana!

Dissabte a Zeven vam viure una cursa dura. On la potència i la tècnica van fer-se elements imprescindibles per lluitar per la victòria. Tan és així, que els guanyadors de les tres categories (sub23 i dones i homes elit) van ser els actuals campions del món d’aquest esport. Això no és un fet casual.

 

Clica aquest botó i escolta el podcast del programa

 

Probablement l’home més fort del moment és Mathieu Van der Poel, però l’holandès va tornar a topar-se amb la mala sort de patir una averia que va impedir-li lluitar per la victòria. Malgrat això la seva participació a Zeven va ser espectacular, protagonitzant una remuntada brutal que va servir-li per acabar segon.

La cursa la va guanyar Van Aert, el belga va començar la temporada amb resultats molt per sota del que s’espera d’un mallot arc iris, però sembla que va afinant setmana rere setmana i va dominar la prova des de la primera volta. A més no es va veure exigit pel seu gran rival. Cursa fàcil pel campió del món.

També va dominar amb mà de ferro Sanne Cant, que amb 27 anys té tots els ingredients per marcar una època en aquest esport. I més tenint en compte que les seves rivals directes no baixen del 36.

Mireu: La segona classificada va ser Helen Wyman (36 anys), la tercera Katherine Compton (39 anys) i la quarta Katerina Nash (40 anys)…

Pel que fa als espanyols, Felipe Orts va ser 24è i va tornar a demostrar que tot i ser la seva primera temporada amb els elit, s’ha adaptat al nivell competitiu d’una forma excel·lent. I en categoria femenina Lucia Gonzalez va ser 27a.

I molts us preguntareu, com és que Pidcock no va guanyar la cursa sub23? Doncs molt fàcil, perquè no la va córrer. D’això es va aprofitar Eli Iserbyt (que tampoc és coix) per dominar la prova i lluir mallot.

El cap de setmana va deixar una altra prova de ciclocròs amb els mateixos protagonistes, aquesta vegada a Bèlgica i amb l’única diferència que en comptes de Van Aert va guanyar Van der Poel.

I atenció perquè arribem al moment que tots esperàvem. Saber què va fer Yu Takenouchi.

Doncs en Yu va voler ser profeta a la seva terra i va desplaçar-se a Japó per participar a dues proves del Rapha Supercross Nobeyama. I no li va anar pas malament! Va ser 7è a la cursa de diumenge i 3r a la de dissabte!!

Bé, després de parlar de l’actualitat del ciclocròs, tornem a centrar-nos en observar les noves plantilles dels equips Pro Tour per la propera temporada. Avui ens fixem en dues estructures molt potents que enguany no han aconseguit els resultats esperats: Movistar i Orica.

Nooo, no patiu que no ens oblidem! L’emMARCat és una peça clau del programa, com voleu que el passem per alt!!

Però alerta que avui el Marc no ens presenta cap jove promesa! Molt millor! Ens fa una explicació bàsica del ciclisme formatiu, de les entitats i clubs catalanes i de les principals competicions a nivell mundial. Un emMARCat imprescindible per entendre moltes coses!

Moltes gràcies per escoltar-nos! Ja sabeu que podeu enviar-nos propostes, comentaris i suggerències al nostre correu: l.etapa.reina@gmail.com!