A l’Etapa Reina del 4-12-2017 ens ho hem passat genial! Hem gaudit d’una conversa magnífica entre tres noies.

Creiem que el ciclisme femení necessita altaveus i presència a mitjans de comunicació per tal de crear afició, per aquest motiu, avui hem dedicat gran part del programa a conversar amb tres noies.

 

[button link=”http://www.radiomolinsderei.cat/#/programs/letapareina/radiomolinsderei_podcast_15570″ type=”big” color=”red” newwindow=”yes”] Clica aquest botó per escoltar el podcast amb la Lorena, l’Ariana i la Mireia![/button]

 

Quines? Us estareu preguntant. Doncs dues d’elles són joves promeses del ciclisme català, es diuen Ariana Gilabert i Mireia Trias i formen part de l’equip Catema, una estructura ciclista formativa amb base a l’Empordà.

La tercera és la Lorena Llamas! La corredora igualadina acaba de signar amb l’equip Movistar, que estrena estructura femenina!

Amb les tres en antena el temps ha passat volant.

 

Ariana Gilabert

L’Ariana Gilabert a la sortida de la crono del mundial de Bergen 2017

 

Imagineu la gran quantitat de dubtes que pot tenir qualsevol jove que vol dedicar-se a viure professionalment d’un esport abans d’aconseguir-ho! Doncs la Lorena ha contestat a totes i cadascuna de les preguntes que han plantejat tant l’Ariana com la Mireia, i a més amb molt sentit de l’humor!

Hem parlat d’equips i de la importància que tenen estructures com Bizcaia Durango o Lointek (Ara Sopela Women Team) per afavorir que les ciclistes espanyoles facin el pas a professionals.

També de Movistar i de la gran notícia que representa pel ciclisme català i espanyol que un equip amb tant de potencial econòmic i amb una estructura professional experimentada inverteixi en les dones i doni visibilitat a aquest esport.

Tot i que les comparacions són odioses, ha estat inevitable fer un cop d’ull als homes per adonar-nos que encara queda molt camí per córrer per tal d’aconseguir l’equiparació, tot i això es va avançant a poc a poquet.

Ah! I hem parlat de calendari i de possibles objectius!

En definitiva, hem viscut una experiència molt enriquidora de la mà del present i del futur del ciclisme català!

Disfruteu del podcast perquè s’ho val!

 

La imatge que encapçala aquest text és de Llibert Teixidó i ha estat publicada a La Vanguardia.