www.etapareina.cat

Quan una persona té passió pel que fa, es nota. El Manel Lacambra, director esportiu de l’equip de ciclisme femení Cylance, demostra, pregona i encomana la seva passió pel ciclisme.

De fet, el Manel només ha necessitat uns pocs minuts per contagiar-nos l’entusiasme per la seva professió.

Jo no vull fer de taxista, a mi em mou la passió pel ciclisme.

Si repassem el seu currículum, ens adonem que sempre ha tingut la sort d’afrontar projectes molt il·lusionants, El Cervélo, l’MTN-Qhubeka o ara el Cylance… Però com ell mateix diu:

La sort es busca, aquest és un món molt petitó i costa entrar-hi, però sempre hi ha oportunitats, això sí, s’ha de treballar bé.

Cal destacar que el Manel ha dirigit equips masculins i femenins, creieu que hi ha diferència entre els uns i els altres? Ell ho té molt clar:

Com a director esportiu al ciclisme masculí pots ajudar poc, en canvi les noies arriben a professionals sense saber  pràcticament res i és molt el que pots aportar.

Per l’espectador, el ciclisme masculí és més previsible i és més complicat emportar-se una sorpresa, en canvi, el ciclisme femení és com els amaters, sempre es va a tope.

També ens ha parlat del Cylance,un repte que va assumir l’any passat, quan van encarregar-li la responabilitat de crear un equip de cero, definir objectius i escollir les ciclistes per dur-los a terme. Ara ha acabat la primera temporada amb l’estructura americana i ens explica com va iniciar el projecte i quines ambicions té pel futur.

El projecte Cylance és molt gran, molt seriós. Aquest any hem fet bon salt respecte a la temporada passada i volem acabar sent un dels millors equips del món.

Quan ens adentrem al Cylance, el Manel també ens parla de moltes de les seves ciclistes, Wild, Ratto, Numainville, Jasinska… I acaba desfent-se en elogis per la gran esperança del futur espanyol, la riojana Sheyla Gutierrez!

Si segueix treballant així creixerà fins al punt que en dos o tres anys estarà entre les 15 millors ciclistes del món.  

En fi, una entrevista completíssima on també ha fet esment del futur del ciclisme africà, us recomanem que l’escolteu si, com nosaltres, us voleu deixar contagiar per la passió del Manel.

 

[button link=”http://www.radiomolinsderei.cat/#/programs/letapareina/radiomolinsderei_podcast_12963?s=96″ type=”big” color=”red” newwindow=”yes”] Clica aquí per escoltar el podcast![/button]

 

 

3 respostes

Els comentaris estàn tancats.