Reina Ciclisme en Català www.etapareina.cat Fotografia extreta de www.ciclisme.cat

Ha arribat el dia! Demà comencen les clàssiques del nord d’Europa i amb elles la temporada ciclista “de debò”. Demà es disputa la Omloop Het Nieuwsblad!

No volem desmerèixer totes les proves disputades fins ara, però els aficionats al ciclisme ja ens entenem, l’ambient de les clàssiques belgues és diferent…

[button link=”http://radiomolinsderei.cat/#/programs/letapareina/radiomolinsderei_podcast_13572?s=1763″ type=”big” color=”red” newwindow=”yes”] Clica aquest botó i escolta el podcast del l’anàlisi previ a la Omloop Het Nieuwsblad 2107![/button]

La primera a arribar és la Omloop Het Nieuwsblad, una cursa que no té la categoria de monument com Flanders o Roubaix, però que tothom vol guanyar per començar bé la temporada i això ho demostra l’increïble palmarès que té!

Alguns exemples: Merckx, De Vlaeminck, Van Petegem, Museeuw, Gilbert, Van Avermaet…

Fixeu-vos una cosa, tots els nomenats són belgues! De fet és una cursa que s’ha disputat en 69 edicions i té 55 victòries de ciclistes d’aquest país!

I fixeu-vos en una altra cosa, un dels grans ciclistes que ha donat aquest país, Tom Boonen, encara no ha aconseguit guanyar-la mai! Enguany té la seva darrera oportunitat, ja que ha manifestat la seva intenció de retirar-se després de la Paris Roubaix.

Per intentar aconseguir-ho va acompanyat d’un autèntic equipàs! Terpstra, Gilbert, Stybar, Keisse, Trentin…

Tot i això, en els darrers 10 anys la tendència ha canviat i hi ha 7 victòries de ciclistes no belgues! Entre elles l’única victòria d’un ciclista espanyol, la del gran (i únic) Joan Antoni Fletxa l’any 2010!

Qui serà el guanyador demà? Escolteu el podcast i tindreu l’anàlisi previ més complet equip per equip per preparar la cursa! I demà a gaudir de la primera de pedres de l’any!

 

1 resposta

Els comentaris estàn tancats.