Durant la darrera setmana s’ha fet pública una d’aquelles notícies que els aficionats al ciclisme detestem, ja que no fan més que embrutar la imatge d’aquest esport. Estem parlant del positiu de Chris Froome per salbutamol.

El positiu es va donar durant la 18ena etapa de la Volta a Espanya 2017 amb final a Santo Toribio de Liébana i se li va notificar al corredor abans que participés a la contrarellotge dels Campionats de Món de Bergen, on va aconseguir la medalla de bronze. I clar, abans també de l’anunci de Froome de la seva participació al Giro 2018, anunci on marcava com a objectiu de temporada en el doblet Giro-Tour.

 

[button link=”http://radiomolinsderei.cat/#/programs/letapareina/radiomolinsderei_podcast_15691″ type=”big” color=”red” newwindow=”yes”] Escolta el podcast on us expliquem el cas del positiu de Froome per Salbutamol[/button]

 

Els valors registrats a l’orina de Chris Froome son de 2000 nanograms per mil·lilitre, el doble dels permesos per la Assosciació Mundial Antidopatge.

Per saber què impliquen aquests valors truquem al nostre farmacèutic de capçalera, l’Eloi Merencio, que ens ha aportat llum sobre el tema. Escolteu-lo, us serà de gran utilitat.

No només és important saber com pot millorar el rendiment d’un ciclista un positiu d’aquest tipus, també cal conèixer quins són els riscs als que es sotmeten els corredors posant el seu cos al límit.

 

La imatge de portada del post és extreta de la compta d’Instagram de Froome, i és propietat de @cyclingimages.