Ja tenim aquí la gran festa del ciclisme a Catalunya, només queda una setmana perquè el proper 19 de març comenci a Calella  la 98a edició de la Volta i a ahir a la INEFC de Barcelona va tenir lloc la presentació oficial de la cursa. A l’Etapa Reina no ens ho vam voler perdre.

Només entrar a aquest emblemàtic edifici de Montjuïc vam notar la intervenció de l’empresa francesa A.S.O., que enguany ha començat la seva col·laboració amb la Volta.

La sala d’actes de l’INEFC imposava. Una enorme pantalla presidia un teatre perfectament il·luminat i decorat amb el perfil general de les etapes de la Volta 2018. A més, cinc pantalles en vertical col·locades a l’esquerra de l’escenari i un potent equip de música donaven a la presentació una gran espectacularitat.

 

Marta Bayarri i Arcadi Alibés van ser els encarregats de presentar l’acte.

 

Rubèn Peris, director de la Volta, va descobrir-nos, una per una, les etapes d’aquesta edició. Cal destacar que enguany els aficionats gaudirem d’una cursa molt muntanyosa, amb tres etapes amb final als Pirineus.

La tercera d’aquestes etapes no acaba en alt, ja que tindrà l’arribada a Vielha, però no ens oblidem que per arribar a la Vall d’Aran, els ciclistes hauran d’haver superat 212 kilòmetres amb dos ports de primera categoria (Cantó i Perves) i la llarga pujada fins al túnel de Vielha des de Pont de Suert, no catalogada però molt apte per crear diferències.

D’altra banda, qui coneix la Vall d’Aran sap que la meteorologia pot ser molt diferent a un costat i l’altre del túnel, i en aquest sentit la baixada dels primers classificats fins a Vielha pot ser tant important o més que la pujada.

 

El moment en què el Rubèn Peris presentava l etapa entre Llívia i Vielha.

 

Pel que fa a la resta de jornades, la primera i la segona etapes poden ser molt adients per homes ràpids que aconsegueixin passar amb el grup els ports que hi ha just abans d’encarar l’arribada a Calella i Valls. És a dir, a priori curses no massa aptes per esprínters purs o fins i tot adients per si algun valent intenta l’escapada.

L’etapa que els corredors ràpids s’han de marcar en vermell és la de dissabte amb final a Torrefarrera. Aquí ciclistes com el francès del Cofidis Nacer Bouhanni hauran de justificar la seva presència a la prova catalana.

Per acabar, la clàssica etapa amb final al circuït de Montjuïc, on els corredors hauran de fer 8 voltes abans d’encarar la línia d’arribada.

A la presentació també vam conèixer els nous mallots que enguany l’empresa Gobik ha fet per la Volta. El clàssic verd i blanc del líder de la competició manté el seu disseny, però ara la resta de premis compartiran disseny a ratlles i només canviaràn els colors per guanyar en visibilitat de cara als espectadors.

 

Mallot del primer ciclista català classificat a la Volta 2018

 

Per cert, espectacular el nou mallot que s’atorga al millor ciclista català de la prova, amb la senyera a la panxa, el pit negre i les mànigues en vermell.

Per presentar la ReVolta, la nova prova femenina que es disputarà el diumenge coincidint amb la darrera etapa dels homes a Montjuïc, els organitzadors van convidar la ciclista catalana de l’equip Sopela Beatriu Gómez.

 

Beatriu Gómez participarà de la ReVolta.

 

Des de l’Etapa Reina celebrem la iniciativa de la direcció de la Volta per crear aquesta prova i els encoratgem a seguir treballant per fer-la créixer i lluitar per la igualtat de premis econòmics entre homes i dones.

L’acte va finalitzar amb l’entrega de les Medalles d’Honor de la “Volta” a Manel Gómez, Tomàs Parreu, Teo Cabaleiro, l’Estació de la Muntanya de La Molina, Pere Escobar i Paco Gálvez.