Doncs sí, per nosaltres ha estat una setmana màgica. Una setmana plena d’alegria a l’Etapa Reina gràcies a les victòries d’una amiga i dos amics del programa.

[button link=”http://radiomolinsderei.cat/#/programs/letapareina/radiomolinsderei_podcast_13683?s=1170″ type=”big” color=”red” newwindow=”yes”] Clica aquest botó per escoltar el podcast de l’Etapa Reina del 06-03-2017[/button]

Per començar, dimecres es disputava Le Samyn, una clàssica belga que ja compta amb 48 edicions pel que fa a la categoria masculina i 6 a la femenina.

És cert que Le Samyn no té la màxima categoria UCI ni en homes ni en dones, però el palmarès de guanyadors de la cursa no té res a envejar a d’altres clàssiques de primera categoria, per tant, cal destacar que hi participen el bo i millor de cada casa i tothom vol afegir-la al seu currículum.

Perquè veieu que no us menteixo, a la línia de sortida de Le Samyn des dames d’enguany hi havia bèsties com aquestes: Amy Pieters, Tiffany Cromwell, Ellen Van Dijk, Kirsten Wild, Chloe Hosking, Lisa Brennauer, Christine Majerus, Jolien D`Hoore, Chantal Blaak, Amalie Dideriksen

La Sheyla en el moment de creuar primera la línia d'arribada de Le Samyn 2017

La Sheyla en el moment de creuar primera la línia d’arribada de Le Samyn 2017

Però cap d’aquestes enormes ciclistes ha estat capaç de superar una jove riojana que comença el seu segon any al Cylance Pro Cycling… Parlem de la Sheyla Gutierrez!

El que ha aconseguit la Sheyla és històric! Es tracta de la primera ciclista espanyola a guanyar una clàssica belga d’aquesta categoria! És brutal com amb el poc suport econòmic i l’ínfima tradició que té el ciclisme femení a Espanya, aquesta noia ha arribat tan aviat on ha arribat. Ens encanta!

I segons ens deia el director esportiu de l’equip Cylance, l’egarenc Manel Lacambra, a una entrevista a finals de la temporada passada, la Sheyla encara té molt marge de millora i pot estar entre les 15 millors ciclistes del planeta en els pròxims anys! (clica aquí per recuperar l’entrevista).

El podi de la prova, amb Sheyla Gutierrez del Cylance, Amy Pieters del Boels Dolmans i Tiffany Cromwell del Canyon

El podi de la prova, amb Sheyla Gutierrez del Cylance, Amy Pieters del Boels Dolmans i Tiffany Cromwell del Canyon

Sigui com sigui, amb la Sheyla ja fa dos anys que repassem la seva temporada ciclista, la vam conèixer just abans de fer el salt del Lointek al Cylance i és genial veure-la gaudir i progressar!

Si voleu recuperar la conversa que vam tenir amb la Sheyla abans de començar la present temporada, podeu fer-ho clicant aquí!

Alegria inmensa de la Sheyla. I nostra!! Fotografia de Velofocus

Alegria inmensa de la Sheyla. I nostra!! Fotografia de Velofocus

L’altra gran alegria ens arribava la matinada de dijous a divendres des de Los Angeles, on es disputaven els campionats del món de paraciclisme en pista.

El Joan Font i l’Ignacio Àvila havien preparat a corre-cuita aquesta cita, ja que la UCI, per sorpresa de tothom, va anunciar que es celebraria fa només set setmanes! I au, tots els paraciclistes del món a córrer i a organitzar-ho tot per poder disputar una de les grans cites de l’any.

El d’Esplugues i el de Vilanova van arribar a Los Angeles com a vigents campions del món en ruta i medalla de plata a Rio, i en surten amb un nou mallot arc iris! El que es van guanyar a la prova de persecució!!

 

Se’ns acaben les paraules per definir aquests dos tios que són un clar reflex del que representen els valors de l’esport paralímpic: passió, humilitat, superació, esforç, treball i motivació.

Bojos per l’esport, bojos per la competició… Admiració absoluta per l’Ignacio i el Joan.

Per cert! Ara que parlem de motivació, aquest parell té un repte collonut per aquest any: Volen ser els primers paraciclistes a guanyar la Titan Desert en tàndem!!

Eufòrics! L'ignacio (amb casc) i el Joan encara no s'ho creien!!

Eufòrics! L’ignacio (amb casc) i el Joan encara no s’ho creien!!

A més a l’Etapa Reina vam tenir la sort que ens van donar la primícia d’aquest nou repte que tenen entre cella i cella. I us dic una cosa, aquests quan es plantegen una cosa… l’acaben aconseguint! Així que ja tenim ganes de veure un tàndem arc iris volar pel desert! (Clica per escoltar l’entrevista al Joan i l’Ignacio)

En fi, una setmana fantàstica! I esperem que us en poguem explicar moltes més!

Gràcies Sheyla, gràcies Ignacio, gràcies Joan!