Miguel Ángel López (Súper López) està completant un 2018 escandalós, consolidant-se entre els millors ciclistes especialistes a les voltes per etapes del món.

Probablement la seva edat (només té 24 anys) fa que no el tinguem massa en compte com a màxim favorit a les grans on participa, però la dada dels seus resultats d’enguany farà que canviem totalment aquesta opinió.

Super López ha basat el seu calendari a la participació de 7 voltes per etapes aquesta temporada, amb pics de forma a Giro i Vuelta, doncs bé, d’aquestes 7 voltes per etapes no n’ha guanyat cap… Però només a una no ha pujat al podi!!

El líder d’Astana ha acabat tercer a les dues grans voltes, on a més ha acumulat quatre segones posicions a etapes i ha estat el millor jove al Giro.

La única prova on Súper López no va aconseguir pujar al podi va ser a la Tirreno, cursa que va guanyar Kwiatkowski i on el colombià va ser 16è a la general final.

A la resta:

Tour d’Oman 2n General + 1 Etapa + Millor jove.

Tour Abu Dhabi 3r General + Millor jove.

Tour of Alps 3r General + 1 Etapa.

Giro d’Itàlia 3r General + Millor jove.

Vuelta a Burgos 2n General + Classificació punts.

Vuelta a España 3r General.

A més del seu talent i regularitat, el més destacable d’aquest ciclista és l’enorme ambició que mostra a les curses.

Lluny de ser conformista, López és un corredor valent i amb molta personalitat, segur de les seves possibilitats i capaç d’atrevir-se a fer treballar tot el seu equip per lluitar places de podi a ciclistes amb molta més experiència que ell com Valverde o Kruijswijk!

Súper López seguirà a l’equip Astana fins la temporada 2020, on coincidirà amb els germans Izaguirre i on continuarà gaudint de gregaris de confiança i gran nivell com Davide Villella, Peio Bilbao, Dario Cataldo i Omar Fraile.

Així doncs, amb totes aquestes dades… Quant creieu que trigarà Miguel Ángel López a guanyar la seva primera gran?

Les dades d’aquesta publicació s’han extret de la pàgina https://www.procyclingstats.com/mob/rider/miguel-angel-lopez.