Entre els 20 millors ciclistes de la passada Strade Bianche ens va sorprendre trobar-hi el nom d’un jove desconegut per molts i debutant al World Tour.

No era flor d’un dia. A mesura que la temporada ha anat avançant, aquest emmarcat ha anat demostrat un nivell espectacular  i està rondant la primera victòria com a professional, sobretot al seu país: França.

Prou presentacions i anem al gra, l’emmarcat d’avui és Valentin Madouas!

En Valentin va néixer el 12 de juliol del 1996 a Brest, ciutat de 150000 habitants capital del Departament de Finisterre, el més occidental de la Bretanya.

Per començar cal dir que aquest noi porta el ciclisme a la sang, ja que el seu pare, Laurent, va ser un destacat corredor professional els anys 90 que va córrer a equips com Z-Peugeot, Castorama, Motorola o Festina.

Ja de ben petit va iniciar-se en l’esport amb l’equip de la ciutat: el Brest Iroise Cyclisme 2000, on va fer tota la seva carrera formativa. Com a cadet es proclama campió bretó i campió dels nacionals en pista en les modalitats de persecució i americana.

El 2013, el seu primer com a junior, aconsegueix una victòria general i quatre podis més a la copa de França, així com diverses victòries regionals. També participa amb la selecció a la prova UCI del Trofeu Karlsberg, on es el tercer millor junior, i finalitza 27è a la París Roubaix.

Acaba la temporada participant als campionats europeus en pista, on guanya la plata en persecució tant individual com per equips.

EL 2014 inicia fort l’any i es queda a les portes d’endur-se la París Roubaix: fa quart a l’esprint dels millors! Es fa fort a la Copa de França guanyant una general i dues etapes, així com vuit podis més. A nivell europeu guanya un etapa i acaba segon a la general de la prova UCI GP General Patton i guanya la contrarellotge i podi a la general de la Ronde des Vallés.

La pista sempre li porta èxits a final de temporada, en aquesta ocasió queda segon persecució nacional individual i tercer a la prova per equips.

El 2015 fa el salt a sub23 dins la mateixa estructura formativa. Tot i ser un any d’adaptació, aconsegueix guanyar dues clàssiques de la Copa de França sub23 i acumular 3 podis mes. A nivell europeu, amb la selecció participa de la Lieja i la Roubaix, on no fa resultats massa destacables. També queda 13è al nacional contrarellotge.

Finalitza l’any com a Stagière del Bretagne-Seché, equip Pro Continental, estructura que el va fer debutar en proves del calendari elit UCI.

Però clar, amb la bona trajectòria que portava com a junior i sub23, sobretot a França, un equip World Tour com la FDJ el va voler collar i va impedir que el Bretagne es fes amb els seus serveis de cara al 2016.

Així doncs, ciclista i equip van acordar que continuaria dos anys més com a sub23 a equips formatius, però li asseguraven un contracte de cara el 2018 i participar ja de la dinàmica de l’equip el 2017.

Dit i fet, el 2016 va seguir corrent amb l’equip de Brest i la temporada no podia ser més exitosa per ell! A França va guanyar pràcticament tot el que va córrer: fins a 12 victòries de la Copa de França, destacant el campionat nacional en un sprint a tres amb Cosnefroy i Gaudu.

La seva participació amb la selecció es va fonamentar a treballar per Gaudu a l’alta muntanya, on va ser el seu principal gregari en les gestes del jove David: Ain, Avenir, etc. Als campionats europeus va ser el 16è.

Si repassem a Youtube algunes de les seves victòries com a sub23 i junior, veiem que les aconsegueix a recorreguts realment espectaculars i complexes tècnicament, així comencem a entendre com va aconseguir estar entre els millors a la seva primera Strade Bianche amb tan sols 20 anys.

Ja confirmat com a un dels joves francesos més prometedors, va iniciar l’any 2017 participant de l’stage de pretemporada amb l’equip professional de la FDJ, però corre la temporada amb l’estructura UC Nantes Atlantique.

Tot i fer un any més discret que l’anterior a França, aconsegueix 3 victòries, revalidant també la general de la prestigiosa carrera per etapes Sport Breitzh.

Amb la selecció té més protagonisme i acumula resultats de mèrit: 7è a Roubaix, 8è a la general de l’Isard, 16è a la general del Tour de Savoie, 8è als nacionals de carretera, 15è als de contrarrellotge i 15è a la general de l’Avenir (millor francès). A partir d’agost ja passa a ser stagière de la FDJ on en destaca un 8è al Tour du Doubs entre elits. Acaba l’any fent 29è al mundial de Bergen i 17è a la Paris Tours sub23.

Marc Madiot, el director de l’equip, ja ha declarat que veu en ell un gran futur en clàssiques i proves de mitja muntanya i ja li ha donat llibertat aquest any per aconseguir resultats. I així està sent, més enllà de l’anomenat 20è a l’Strade Bianche, en el seu debut al World Tour i formant part d’una primera escapada, ha sigut 7è al GP de la Marsellesa i 4t a la general del Tour d’Haut Var.

Imatge de Madouas al finalitzar l’Strade Bianche en è lloc i ser molt protagonista. Font: Sportbreizh

Sembla que després de Latour i Gaudu hi ha vida a França. Se’ns fa la boca aigua del que poden arribar fer, ja aquest any, però sobretot en el futur, la parella de cracks francesos Gaudu i Madouas junts a la FDJ

. A més a més, en Valentin compagina la seva carrera professional com a ciclista amb la seva d’estudiant, es troba finalitzant els estudis superiors en enginyeria electrònica i numèrica, un crack, tot i que amb el salt al professionalisme s’ho prendrà amb més calma.

 

Si voleu saber més de’n Valentin, el podeu seguir al seu Twitter: @MadouasValentin o a l’Instagram: @valentinmadouas

2 respostes
 1. Jan Zac
  Jan Zac says:

  Hello ,

  I saw your tweets and thought I will check your website. Have to say it looks really nice!
  I’m also interested in this topic + have recently started my journey as young entrepreneur.

  I’m also looking for the ways on how to promote my website. I have tried AdSense and Facebok Ads, however it is getting very expensive.
  Can you recommend something what works best for you?

  I also want to improve SEO of my website. Would appreciate, if you can have a quick look at my website and give me an advice what I should improve: http://janzac.com/
  (Recently I have added a new page about Rockwall Investments and the way how normal people can make money with this company.)

  I have subscribed to your newsletter. 🙂

  Hope to hear from you soon.

  P.S.
  Maybe I will add link to your website on my website and you will add link to my website on your website? It will improve SEO of our websites, right? What do you think?

  Regards
  Jan Zac

 2. etapareina
  etapareina says:

  Dear Jan,

  I really appreaciate your interest in our ebpage. We are just a small radio program about cycling and we use this website just as a complement of our program. We are totally amateurs and is for a hobbie, so we can’t help you eith your webpage. If your webpage was about cycling, we cold have no problem in linking it with oour webpage, but is about a very different topic.

  Kind regards,

  Marc

Els comentaris estàn tancats.